Teplý vajíčkový šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 4820x
Šalát z vajec a zeleniny, ktorý podávame teplý ihneď po príprave. Nezabudneme posypať nastrúhaným syrom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžičiek | naložené feferónky v soli |
5 ks | vajcia natvrdo |
2 ks | biela paprika |
1 lyžica | olivový olej |
3 - 4 hrstí | mrazená zeleninová zmes (hrášok, kukurica, mrkva) |
1 zväzok | cibuľka s vňaťou |
čerstvé bylinky | |
1 lyžička | ligurček |
1 lyžička | umeocet |
100 g | strúhaný syr |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si základ šalátu - zeleninu. Cibuľku umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Papriky očistíme a nakrájame na menšie štvorčeky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame taktiež na kocky. Na hlbokej panvici rozpálime olivový olej a cibuľku spolu s paprikou osmažíme. Vsypeme mrazenú zeleninu a znovu osmažíme, až je zelenina krehká. Až v tejto chvíli vmiešame vajcia. Počas prípravy pridáme všetky Dochucovacie a korenia. Ak máme, vmiešame čerstvé a nadrobno nasekané bylinky. Ešte teplý vajíčková šalát rozdelíme na tanieriky a posypeme nastrúhaným syrom. Syr môžeme do šalátu aj vmiešať.