Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teplý vajíčkový šalát

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 4820x
Teplý vajíčkový šalát

Šalát z vajec a zeleniny, ktorý podávame teplý ihneď po príprave. Nezabudneme posypať nastrúhaným syrom.

vytlačiť recept Teplý vajíčkový šalát
recept Teplý vajíčkový šalát
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžičiek naložené feferónky v soli
5 ks vajcia natvrdo
2 ks biela paprika
1 lyžica olivový olej
3 - 4 hrstí mrazená zeleninová zmes (hrášok, kukurica, mrkva)
1 zväzok cibuľka s vňaťou
čerstvé bylinky
1 lyžička ligurček
1 lyžička umeocet
100 g strúhaný syr

Postup prípravy receptu

Pripravíme si základ šalátu - zeleninu. Cibuľku umyjeme, osušíme a nakrájame na kolieska. Papriky očistíme a nakrájame na menšie štvorčeky. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame taktiež na kocky. Na hlbokej panvici rozpálime olivový olej a cibuľku spolu s paprikou osmažíme. Vsypeme mrazenú zeleninu a znovu osmažíme, až je zelenina krehká. Až v tejto chvíli vmiešame vajcia. Počas prípravy pridáme všetky Dochucovacie a korenia. Ak máme, vmiešame čerstvé a nadrobno nasekané bylinky. Ešte teplý vajíčková šalát rozdelíme na tanieriky a posypeme nastrúhaným syrom. Syr môžeme do šalátu aj vmiešať.

Komentáre k receptu Teplý vajíčkový šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty