Teplý šalát s pangasiusom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 33143x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 plechovka | sterilizované šampiňóny (400g) |
2 lyžice | olej |
1 ks | väčšie cibule |
400 g | Pangasius |
alpská soľ | |
1 balíček | cestoviny |
1/2 sklenky | sterilizovaná paprika |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu "na skus", prepláchneme a scedíme. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno. Sterilizované šampiňóny (malé hlavičky) aj papriku scedíme, šampiňóny nakrájame na štvrťky a papriku iba překrájíme na kratšie rezance. Pangasius nakrájame na silnejšie rezance. Cibuľku zalejeme trochou vody, pridáme lyžicu náleve zo šampiňónov a lyžicu nálevu z papriky, uvedieme do varu a 3 minúty prevarte. Na panvici zahrejeme olej a orestujeme na ňom šampiňóny. Pridáme papriku, poprášime soľou a ešte 3 minúty restujeme. Cibuľku vyberieme a vmiešame ju do šampiňónov. Pangasius dáme do výpeku po cibuľke, podlejeme mierne vodou aj nálevom a dusíme asi 5 minút. Potom rybu poprášime soľou, premiešame a necháme ešte asi 3 - 5 minút dusiť. Na tanieriky rozdelíme teplé cestoviny (oku lahodiaci mašličky), na ne navrstvíme Pangasius a všetko posypeme teplú zeleninou so šampiňónmi. Teplý šalát s Pangasius podávame ako hlavný chod.