Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teplý kakaový dezert

  • dezerty
  • americká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 32029x
Teplý kakaový dezert

Netradičné kakaový dezert s krémom podávame teplý. Dobre chutí s ovocím, zmrzlinou alebo šľahačkou.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Teplý kakaový dezert
recept Teplý kakaový dezert sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky kypriaci prášok
125 ml mlieko
50 g lieskové oriešky
130 g hladká múka
1 balíček vanilínový cukor
2 lyžice kakaový prášok
100 g cukor
50 g stužený tuk

podľa potreby:

stužený tuk na vymazanie

zálievka:

150 g trstinový cukor
4 lyžice kakaový prášok
350 ml horúca voda

Postup prípravy receptu

Stužený tuk necháme rozpustiť. Oriešky nastrúhame. Menšie pekáčik vytrieme stuženým tukom. Zálievka: Trstinový cukor premiešame s kakaom a zalejeme horúcou vodou. Múku preosejeme, zmiešame s práškom do pečiva, obom cukry, orieškami a kakaom. Riadne premiešame a prilejeme rozpustený tuk a mlieko. Cesto vložíme do vymasteného pekáča asi na prst vysoko, prelejeme zálievkou a pečieme zvoľna, v stredne vyhriatej rúre, 40 - 45 minút. Hotový teplý kakaový dezert bude na hornej strane krehký a na dne pekáča sa nám vytvorí kakaový krém. Múčnik servírujeme teplý. Výborne chutí so zmrzlinou a čerstvým ovocím.

Komentáre k receptu Teplý kakaový dezert (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty