Teplý jablkový múčnik
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 55608x
Veľmi jednoduchý recept na múčnik z jabĺk a lístkového cesta. Výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou alebo len ozdobený šľahačkou a karamelovou polevou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | vanilkový cukor |
50 g | maslo |
500 g | lístkové cesto |
3 lyžice | cukor |
1 balíček | škoricový cukor |
1 kg | jablko |
na ozdobu: | |
tekutá karamelová poleva | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Jablká umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky a zbavíme jadrovníkov. Maslo rozpustíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na výšku 5 mm do tvaru zapekacej nádoby. Jablká kladieme tesne vedľa seba na dno zapekacej misy. Posypeme všetkými cukry a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prikryjeme rozváleným lístkovým cestom a pečieme v rúre pri 160 ° C asi 1 hodinu. Hotový teplý jablkový múčnik vyklopíme na dosku cestom nadol. Necháme stáť asi 15 minút a rozkrájame na porcie. Podávame teplé. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom a polejeme karamelovou polevou. Zdobíme šľahačkou. Teplý jablkový múčnik výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou.