Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teplý jablkový múčnik

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 55608x
Teplý jablkový múčnik

Veľmi jednoduchý recept na múčnik z jabĺk a lístkového cesta. Výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou alebo len ozdobený šľahačkou a karamelovou polevou.

vytlačiť recept Teplý jablkový múčnik
recept Teplý jablkový múčnik sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček vanilkový cukor
50 g maslo
500 g lístkové cesto
3 lyžice cukor
1 balíček škoricový cukor
1 kg jablko

na ozdobu:

tekutá karamelová poleva
šľahačka

podľa potreby:

cukor múčka

Postup prípravy receptu

Jablká umyjeme, olúpeme, rozkrojíme na polovičky a zbavíme jadrovníkov. Maslo rozpustíme. Lístkové cesto rozvaľkáme na výšku 5 mm do tvaru zapekacej nádoby. Jablká kladieme tesne vedľa seba na dno zapekacej misy. Posypeme všetkými cukry a pokvapkáme rozpusteným maslom. Prikryjeme rozváleným lístkovým cestom a pečieme v rúre pri 160 ° C asi 1 hodinu. Hotový teplý jablkový múčnik vyklopíme na dosku cestom nadol. Necháme stáť asi 15 minút a rozkrájame na porcie. Podávame teplé. Podľa chuti posypeme práškovým cukrom a polejeme karamelovou polevou. Zdobíme šľahačkou. Teplý jablkový múčnik výborne chutí s vanilkovou zmrzlinou.

Komentáre k receptu Teplý jablkový múčnik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty