Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teplý jabĺčkový kompót

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66910x
Teplý jabĺčkový kompót

Jablká povaríme v karamele a podávame. Servírujeme len tak pre spríjemnenie chladného večera.

vytlačiť recept Teplý jabĺčkový kompót
recept Teplý jabĺčkový kompót
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 - 150 g cukor krupica
1 dl rum
10 ks jablko
1 dl voda
1 lyžica Škorica
1 hrsť hrozienka

Postup prípravy receptu

Na panvici cukor rozvaríme na tmavý karamel a zalejeme ho vodou. Pridáme na kocky pokrájané jabĺčka bez šupky a jadrovníkov, hrozienka a škoricu. Dusíme 5 - 10 minút. Ak teplý jablkový kompót nepodávame deťom, môžeme namiesto časti vody pridať 1 dcl rumu. Podľa kyslosti jabĺk môžeme pridať cukor i pred podávaním.

Komentáre k receptu Teplý jabĺčkový kompót (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty