Teplý jabĺčkový kompót
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 66910x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
100 - 150 g | cukor krupica |
1 dl | rum |
10 ks | jablko |
1 dl | voda |
1 lyžica | Škorica |
1 hrsť | hrozienka |
Postup prípravy receptu
Na panvici cukor rozvaríme na tmavý karamel a zalejeme ho vodou. Pridáme na kocky pokrájané jabĺčka bez šupky a jadrovníkov, hrozienka a škoricu. Dusíme 5 - 10 minút. Ak teplý jablkový kompót nepodávame deťom, môžeme namiesto časti vody pridať 1 dcl rumu. Podľa kyslosti jabĺk môžeme pridať cukor i pred podávaním.