Teplý ananásový múčnik
- múčniky
- africká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 60284x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | zrelý ananás |
cestíčko: | |
2 lyžice | hladká múka |
3 ks | vajcia |
2 lyžice | cukor múčka |
2 lyžice | škrobová bozkáva |
na ozdobu: | |
čokoládová alebo karamelová omáčka | |
lístky medovky | |
šľahačka | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Čerstvý ananás očistíme. Zbavíme kôry a nakrájame na plátky. Múku zmiešame so škrobovú múčkou. Cestíčko: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Vmiešame cukor a opatrne pridáme žĺtky. Nakoniec postupne premiešavame s hladkú múku zmiešanú so škrobovú múčkou. Plátky ananásu smáčíme v cestíčku a smažíme pozvoľna na oleji dozlatista. Zdobíme šľahačkou, medovkou a čokoládovou alebo karamelovou omáčkou. Teplý ananásový múčnik podávame ihneď po príprave. Môžeme použiť aj ananás zavárané, ktorý však musíme nechať dobre odkvapkať.