Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teplý ananásový múčnik

  • múčniky
  • africká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 60284x
Teplý ananásový múčnik

Múčnik pripravujeme z čerstvého ananásu.

Recept na 5 porcií.

vytlačiť recept Teplý ananásový múčnik
recept Teplý ananásový múčnik sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks zrelý ananás

cestíčko:

2 lyžice hladká múka
3 ks vajcia
2 lyžice cukor múčka
2 lyžice škrobová bozkáva

na ozdobu:

čokoládová alebo karamelová omáčka
lístky medovky
šľahačka

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Čerstvý ananás očistíme. Zbavíme kôry a nakrájame na plátky. Múku zmiešame so škrobovú múčkou. Cestíčko: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Vmiešame cukor a opatrne pridáme žĺtky. Nakoniec postupne premiešavame s hladkú múku zmiešanú so škrobovú múčkou. Plátky ananásu smáčíme v cestíčku a smažíme pozvoľna na oleji dozlatista. Zdobíme šľahačkou, medovkou a čokoládovou alebo karamelovou omáčkou. Teplý ananásový múčnik podávame ihneď po príprave. Môžeme použiť aj ananás zavárané, ktorý však musíme nechať dobre odkvapkať.

Komentáre k receptu Teplý ananásový múčnik (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty