Teľacia pečeň s mrkvou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 64094x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | Mrkva |
1 štipka | mleté čierne korenie |
30 g | maslo |
4 plátky | teľacia pečeň |
1 lyžica | balzamová olej |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Mrkva očistíme a opláchneme prúdom vody, osušíme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Na veľkej panvici rozohrejeme maslo, sprudka osmažíme strúhanú mrkvu, prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni asi 5 minút. Pridáme pečeň, ktorá opekáme asi 3 - 4 minúty po oboch stranách. Plátky pečene presunieme na ohriaty servírovací tanier a obložíme je mrkvou. Na panvicu nalejeme ocot, trochu povaríme a šťavu nalejeme na plátky pečene. Osolíme a okoreníme až tesne pred podávaním.