Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teľacia pečeň s kari ryžou

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 34696x
Teľacia pečeň s kari ryžou

Teľacia pečeň s karí ryžou a omáčkou pripravená pre labužníkov.

vytlačiť recept Teľacia pečeň s kari ryžou
recept Teľacia pečeň s kari ryžou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olivový olej
1 kg teľacia pečeň
soľ
mletý korenie

omáčka:

250 ml vývar z kocky
2 lyžice polohrubá múka
2 ks biela paprika (slovenská)
125 ml Sherry
3 ks červená cibuľa

príloha:

1 ks červená cibuľa
1 lyžica karí
2 - 3 strúčikov cesnak
500 ml zeleninový vývar
250 g ryže

Postup prípravy receptu

Pečeň rozrežeme a necháme hodinu máčať v studenej vode, pričom každých 20 minút vodu vymeníme. Potom pečeň osušíme, očistíme a nakrájame na rezance alebo kocky. Cibuľu aj cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme zrniečok a nakrájame na rezance. Na 4 lyžiciach rozohriateho oleja všetko orestujeme a zasypeme múkou, ktorú krátko osmažíme. Za stáleho miešania zalejeme vývarom a necháme pri strednej teplote 10 minút prevariť. Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a orestujeme na 2 lyžiciach rozpáleného oleja. Zasypeme karí, ktoré necháme speniť. Pridáme ryžu, orestujeme a zalejeme vývarom. Premiešame a pod pokrievkou na strednej plameň varíme 20 minút. Rozpálite štyri lyžice oleja a postupne na ňom za stáleho obracania opečieme pečeň. Znížime teplotu, necháme ešte 3 minúty dopékat a potom pečeň osolíme aj opeříme, premiešame a vyberieme z oleja. Do výpeku prilejeme sherry, vmiešame cibuľová-paprikovou omáčku a všetko prehrejeme. Na taniere rozdelíme pečeň i karí ryžu a všetko zalejeme omáčkou.

Komentáre k receptu Teľacia pečeň s kari ryžou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty