Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teľacia pečeň na víne

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22482x
Teľacia pečeň na víne

Rýchla príprava teľacích pečene s pikantnou omáčkou z červeného vína.

vytlačiť recept Teľacia pečeň na víne
recept Teľacia pečeň na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

125 ml vývar z kocky
mleté čierne korenie
2 ks cibula
2 lyžice olej na vyprážanie
2 lyžičky solamyl
600 g teľacia pečeň
125 ml červené víno
soľ

na obalenie:

1 štipka soľ
strúhanka
1 ks vajcia

príloha:

zemiaky
soľ
mlieko
1/2 zväzku petržlen

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pažítku opláchneme, necháme oschnúť a nakrájame nadrobno. Pečeň nakrájame na tenké plátky. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme a olúpeme. Vajcia rozmiešame so štipkou soli. Pečeň obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Rozpálime olej a pečeň na ňom opečieme asi 3 minúty z každej strany. Pečeň udržujeme teplá. Vo výpeku orestujeme cibuľu a podlejeme ju čírym vývarom. Solamyl vmiešame do vína a pridáme k cibuli. Krátko prevaríme a dochutíme soľou a korením. Zemiaky rozšťoucháme s mliekom na kašu, osolíme a vmiešame pažítku. Teľacie pečeň s kašou rozdelíme na taniere a pečeň prelejeme teplú vínovú omáčkou s cibuľou.

Komentáre k receptu Teľacia pečeň na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty