Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Teľacia pečeň na víne

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 22403x
Teľacia pečeň na víne

Rýchla príprava teľacích pečene s pikantnou omáčkou z červeného vína.

vytlačiť recept Teľacia pečeň na víne
recept Teľacia pečeň na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

125 ml červené víno
soľ
125 ml vývar z kocky
mleté čierne korenie
2 ks cibula
2 lyžice olej na vyprážanie
2 lyžičky solamyl
600 g teľacia pečeň

na obalenie:

1 štipka soľ
strúhanka
1 ks vajcia

príloha:

1/2 zväzku petržlen
zemiaky
soľ
mlieko

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pažítku opláchneme, necháme oschnúť a nakrájame nadrobno. Pečeň nakrájame na tenké plátky. Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme a olúpeme. Vajcia rozmiešame so štipkou soli. Pečeň obalíme vo vajíčku a potom v strúhanke. Rozpálime olej a pečeň na ňom opečieme asi 3 minúty z každej strany. Pečeň udržujeme teplá. Vo výpeku orestujeme cibuľu a podlejeme ju čírym vývarom. Solamyl vmiešame do vína a pridáme k cibuli. Krátko prevaríme a dochutíme soľou a korením. Zemiaky rozšťoucháme s mliekom na kašu, osolíme a vmiešame pažítku. Teľacie pečeň s kašou rozdelíme na taniere a pečeň prelejeme teplú vínovú omáčkou s cibuľou.

Komentáre k receptu Teľacia pečeň na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty