Tekvica s citrónom a syrom
- predjedlá
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 68727x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 šálek | kurací vývar |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
200 g | strúhaný čedar |
2 lyžičky | škrob |
750 g | olúpaná tekvice |
2 lyžice | čerstvá pažítka |
1/2 ks | citrón |
Postup prípravy receptu
Polovicu citróna nastrúhame. Tekvicu alebo baklažán ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme 5 - 10 minút v pare, až zmäknú, ale sú stále pevné. Medzitým privedieme v malom kastróliku k varu vývar. Škrob vymiešame s citrónovou šťavou dohladka, pridáme citrónovú kôru a vmiešame do horúceho vývaru. Za stáleho miešania pomaly varíme 1 - 2 minúty, kým omáčka nezhustne. Pridáme polovicu syra a varíme ďalšie 1 - 2 minúty, kým sa syr nerozpustí. Primiešame pažítku alebo petržlenovú vňať, podľa chuti okoreníme a dobre premiešame. Gril predhrejeme na najvyššiu teplotu. Tekvicu alebo baklažán vložíme do ohňovzdornej misky, zalejeme citrónovou omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Na rozpálenom grile zapekáme 5 - 8 minút, kým omáčka nezíska zlatistú farbu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov