Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tekvica s citrónom a syrom

  • predjedlá
  • britská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 68764x
Tekvica s citrónom a syrom

Zdravá a rýchla chuťovka vhodná napríklad ako predkrm k ťažkým jedlám a príloha k mäsu.

vytlačiť recept Tekvica s citrónom a syrom
recept Tekvica s citrónom a syrom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky škrob
750 g olúpaná tekvice
2 lyžice čerstvá pažítka
1/2 ks citrón
1 šálek kurací vývar
1 štipka soľ
1 štipka mleté čierne korenie
200 g strúhaný čedar

Postup prípravy receptu

Polovicu citróna nastrúhame. Tekvicu alebo baklažán ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme 5 - 10 minút v pare, až zmäknú, ale sú stále pevné. Medzitým privedieme v malom kastróliku k varu vývar. Škrob vymiešame s citrónovou šťavou dohladka, pridáme citrónovú kôru a vmiešame do horúceho vývaru. Za stáleho miešania pomaly varíme 1 - 2 minúty, kým omáčka nezhustne. Pridáme polovicu syra a varíme ďalšie 1 - 2 minúty, kým sa syr nerozpustí. Primiešame pažítku alebo petržlenovú vňať, podľa chuti okoreníme a dobre premiešame. Gril predhrejeme na najvyššiu teplotu. Tekvicu alebo baklažán vložíme do ohňovzdornej misky, zalejeme citrónovou omáčkou a posypeme zvyšným syrom. Na rozpálenom grile zapekáme 5 - 8 minút, kým omáčka nezíska zlatistú farbu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edícia Kuchárka pre labužníkov

Komentáre k receptu Tekvica s citrónom a syrom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty