Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tatranské kurča trochu inak

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 38262x
Tatranské kurča trochu inak

Tatranské kurča - zmes kuracieho mäsa a zeleniny, namiesto tradičných zemiakových placiek použijeme zemiakové hranolky.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Tatranské kurča trochu inak
recept Tatranské kurča trochu inak sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks kapie
4 ks kuracie prsia
1 plechovka šampiňóny
1 štipka soľ
150 g anglická slanina
vegeta
olivový olej
200 g eidam
4 strúčiky cesnak
sójová omáčka
1 štipka grilovacie korenie
1 ks pór
cesnak granulovaný
1 štipka korenie

príloha:

1 kg hranolky

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia nakrájame na kúsky, okoreníme, pridáme trochu grilovacieho korenia, granulovaný cesnak a pokvapkáme olejom, necháme odležať. Nakrájame papriku a pór a restujeme na troške olivového oleja, okoreníme vegetu, pridáme šampiňóny, cesnak, trochu sójovej omáčky a všetko dôkladne orestujeme. Hotovú zeleninu vyberieme z panvice a dáme stranou, doplníme olej a osmažíme kuracie kúsky, osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Môžeme podliaty nálevom z šampiňónov. Mäso vyberieme z panvice a šťavu podľa potreby zahustíme. Hranolčeky opražíme v rúre alebo vo fritovacom hrnci, osolíme, dáme do zapekacej misky, na vrstvu hranoliek dáme kuracie mäso a orestovanou zeleninu, prikryjeme plátkom alebo kúsky slaniny a posypeme strúhaným syrom. Celé dáme na chvíľku zapiecť do rozohriatej rúry. Tatranské kurča servírujeme v zapekacej miske a podľa potreby dolejeme šťavu.

Komentáre k receptu Tatranské kurča trochu inak (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty