Tatranské kurča trochu inak
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 38262x
Tatranské kurča - zmes kuracieho mäsa a zeleniny, namiesto tradičných zemiakových placiek použijeme zemiakové hranolky.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | kapie |
4 ks | kuracie prsia |
1 plechovka | šampiňóny |
1 štipka | soľ |
150 g | anglická slanina |
vegeta | |
olivový olej | |
200 g | eidam |
4 strúčiky | cesnak |
sójová omáčka | |
1 štipka | grilovacie korenie |
1 ks | pór |
cesnak granulovaný | |
1 štipka | korenie |
príloha: | |
1 kg | hranolky |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia nakrájame na kúsky, okoreníme, pridáme trochu grilovacieho korenia, granulovaný cesnak a pokvapkáme olejom, necháme odležať. Nakrájame papriku a pór a restujeme na troške olivového oleja, okoreníme vegetu, pridáme šampiňóny, cesnak, trochu sójovej omáčky a všetko dôkladne orestujeme. Hotovú zeleninu vyberieme z panvice a dáme stranou, doplníme olej a osmažíme kuracie kúsky, osolíme a ochutíme sójovou omáčkou. Môžeme podliaty nálevom z šampiňónov. Mäso vyberieme z panvice a šťavu podľa potreby zahustíme. Hranolčeky opražíme v rúre alebo vo fritovacom hrnci, osolíme, dáme do zapekacej misky, na vrstvu hranoliek dáme kuracie mäso a orestovanou zeleninu, prikryjeme plátkom alebo kúsky slaniny a posypeme strúhaným syrom. Celé dáme na chvíľku zapiecť do rozohriatej rúry. Tatranské kurča servírujeme v zapekacej miske a podľa potreby dolejeme šťavu.