Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tatrankové labky

  • cukrovinky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58046x
Tatrankové labky

Rozhodne odporúčam piecť tieto labky aspoň z dvoch dávok, sú totiž vynikajúce ihneď po upečení a rýchlo mizne.

vytlačiť recept Tatrankové labky
recept Tatrankové labky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1/2 hrnku cukor múčka
4 ks tatranka
2 hrnky hladká múka
1 ks vajcia
250 g 100% tuk

na obalenie:

vanilkový cukor
cukor múčka

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Tatranky nastrúhame, primiešame preosiatu múku a preosiaty cukor a vajcia. Potom pridáme Zmäknutý tuk a dôkladne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na kúsočky, ktoré vtlačíme do ľahko vymazaných formičiek. Pečivo upečieme v stredne vyhriatej rúre do ružova. Ešte teplé labky vyklopíme a obalíme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Tatrankové labky môžeme podávať ihneď po upečení.

Komentáre k receptu Tatrankové labky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt