Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Taťkové kuracie mäsko

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58469x
Taťkové kuracie mäsko

Marinované kuracie mäsko so zeleninkou.

vytlačiť recept Taťkové kuracie mäsko
recept Taťkové kuracie mäsko sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička vegeta
2 lyžičky granulovaný sušený cesnak
korenie
1 lyžica solamyl
1 lyžica sladká sójová omáčka
350 ml voda
600 g kuracie mäso (prsné alebo stehennej rezeň)
1 ks mladá cuketa
1 konzerva kukurice
1 ks červená paprika
1 ks cibula

marináda:

2 lyžice sójová omáčka
1 lyžica sladká sójová omáčka
3 lyžice pivné marináda s cibuľkou

podľa chuti:

soľ

podľa potreby:

rastlinný olej

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso zbavíme membrán a pokrájame na kúsky. Pripravíme si marinádu zo sójových omáčok a pivné marinády s cibuľkou. Mäso dáme do misky, polejeme marinádou, zamiešame a dáme do chladničky minimálne na 2 hodiny uležať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky. Papriku a cuketu zbavíme semienok a pokrájame na kocky. Cuketu lúpať. Cibuľu speníme na oleji, pridáme marinované mäso, rýchlo z oboch strán opečieme a potom 15 minút dusíme. Pridáme pokrájanú zeleninu, kukuricu is nálevom, korenie, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Dochutíme soľou a korením a zahustíme solamylom rozmiešaným v troške vody. Kuracie mäsko varíme do zhustnutia. Taťkové kuracie mäsko podávame s ryžou a zeleninovou oblohou. Doba prípravy je bez času potrebného na nájdenie kuracieho mäsa.

Komentáre k receptu Taťkové kuracie mäsko (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty