Tatársky biftek
- chuťovky
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 332862x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 lyžice | horcica |
2 lyžice | dijonská horčica |
mleté čierne korenie | |
1 - 2 ks | šalotka |
4 - 6 ks | žĺtok |
3 lyžice | worcesterská omáčka |
600 g | hovädzie sviečková |
Postup prípravy receptu
Mäso Naškrábat najemno ostrým nožom. Ak sa nám s ním nechce škriabať, pomelieme ho. Cibuľu očistíme a nasekáme úplne najemno. Do mäsa vmiešame obe horčice, cibuľu, worcesterskou omáčku a ľahko okoreníme. Podľa chuti môžeme mäso doplniť o pár kvapiek tabasca alebo ho naopak zjemniť asi 2 lyžicami whisky. Mäso nesolíme. Každý si ho Osolíme podľa chuti a navyše by mäso pustilo šťavu. K mäsu by sme mali byť nežní a moc ho nekrčí. Sviečková je veľmi krehká. Stačí miešať len zľahka. Z mäsa vytvarujeme bochník, ktorý necháme v chladničke uležať. Potom mäso rozdelíme podľa osôb do mističek av každej vytvoríme jamku. Do jamiek vychladeného mäsa vložíme žĺtky a môžeme podávať. K tataráku nesmie chýbať hrianky s cesnakom, kapary alebo zelenina.