Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tatársky biftek

  • chuťovky
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 327784x
Tatársky biftek

Recept na pravý tatársky biftek je tu!

vytlačiť recept Tatársky biftek
recept Tatársky biftek sa mi páči
(Recept sa páči celkom 12x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice horcica
2 lyžice dijonská horčica
mleté čierne korenie
1 - 2 ks šalotka
4 - 6 ks žĺtok
3 lyžice worcesterská omáčka
600 g hovädzie sviečková
soľ

Postup prípravy receptu

Mäso Naškrábat najemno ostrým nožom. Ak sa nám s ním nechce škriabať, pomelieme ho. Cibuľu očistíme a nasekáme úplne najemno. Do mäsa vmiešame obe horčice, cibuľu, worcesterskou omáčku a ľahko okoreníme. Podľa chuti môžeme mäso doplniť o pár kvapiek tabasca alebo ho naopak zjemniť asi 2 lyžicami whisky. Mäso nesolíme. Každý si ho Osolíme podľa chuti a navyše by mäso pustilo šťavu. K mäsu by sme mali byť nežní a moc ho nekrčí. Sviečková je veľmi krehká. Stačí miešať len zľahka. Z mäsa vytvarujeme bochník, ktorý necháme v chladničke uležať. Potom mäso rozdelíme podľa osôb do mističek av každej vytvoríme jamku. Do jamiek vychladeného mäsa vložíme žĺtky a môžeme podávať. K tataráku nesmie chýbať hrianky s cesnakom, kapary alebo zelenina.

Komentáre k receptu Tatársky biftek (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt