Tataráček
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 29866x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 dkg | cesnak |
1 kg | paradajka |
5 dkg | soľ |
Postup prípravy receptu
Paradajky nadrobno nakrájame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku s veľkými otvormi. K paradajkám pridáme soľ a prelisovaný cesnak, všetko premiešame a vložíme do pláteného vrecka (utierky). Zavesíme tak, aby mohla tekutina voľne odkvapkávať a necháme do druhého dňa. Druhý deň môžeme tataráček konzumovať. Tataráček vydrží v chladničke bez problémov týždeň. Prípadne ho možno sterilizovať. Možno použiť aj na chlieb s maslom.