Taštičky plnené hubami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58680x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | voda |
soľ | |
strúhanka | |
mletý korenie | |
2 lyžice | maslo |
300 g | huby (zmes) |
1 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
cesto: | |
2 ks | vajcia |
vlažná voda | |
200 g | polohrubá múka |
príloha: | |
150 g | syr |
1 pohár | kečup |
4 lyžice | maslo |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a orestujeme na rozohriatom masle. Prisypeme očistené a nadrobno nakrájané huby, podľa potreby prilejeme vodu, a huby dusíme domäkka. Po vysmahnutí vody z húb zmes osolíme, okoreníme, pridáme a vajcia a na zahustenie podľa potreby strúhanku. Vymiešame hustú náplň. Z múky a vajec urobíme tuhšie cesto ako na rezance. Ak sú vajcia menšie, pridáme krapet vody. Z cesta vyvaľkáme plát asi 2 mm silný a pohárom vykrajujeme kolieska. Do stredu dáme náplň, prehneme a pomocou vidličkou okraje pritlačíme. Ak máme formu na taštičky, pôjde nám to ešte lepšie. Taštičky hádže do vriacej osolenej vody a varíme asi 8 - 10 minút. Uvarené taštičky plnené hubami necháme odkvapkať. Taštičky rozdelíme na taniere, prelejeme kečupom, posypeme strúhaným syrom a prelejeme rozpusteným maslom.