Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tartu Tatin po česky

  • múčniky
  • francouzská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7932x
Tartu Tatin po česky

Recept na ľahký francúzsky tortu.

vytlačiť recept Tartu Tatin po česky
recept Tartu Tatin po česky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc cukor krupica
2 - 3 hrstí vlašské orechy
1 ks citrón
1 balíček lístkové cesto
12 dkg maslo
8 - 10 ks jablko

na ozdobu:

šľahačka alebo kyslá smotana

podľa potreby:

Škorica

Postup prípravy receptu

Najprv olúpeme 8 -10 jabĺk, ktoré zbavíme jadrovníkov a nakrájame na mesiačiky. Zalejeme šťavou z jedného citróna. V koláčové forme rozpustíme maslo, pridáme cukor a urobíme karamel. Na ňom podusíme jablká, ktoré následne posypeme škoricou, orechmi a ešte necháme podusiť, aby jablká zmäkli. Formu odstavíme z variča. Vyvalkame plát lístkového cesta (ja dávam dva pláty na seba), prikryjeme ním formu naplnenou jablkami a okraje cesta prehneme. V rozohriatej rúre pečieme dozlatista. Tortu Tartu Tatin potom niekoľkokrát prepichneme špajlí a necháme vychladnúť. Nakoniec tortu vyklopíme na rovnú misu tak, aby jablká boli navrchu. Tartu Tatin po česku zdobíme šľahačkou s popraškom škorice alebo kyslou smotanou.

Komentáre k receptu Tartu Tatin po česky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty