Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tarhoňa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63119x
Tarhoňa

Keď jej pripravím pre hostí, vždy hádajú z akej suroviny je tarhoňa pripravená. Cestoviny ešte nikto neuhádl.

vytlačiť recept Tarhoňa
recept Tarhoňa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžičky soľ
2 hrnky voda
2 lyžice olej
1 ks cibula

príloha:

1 hrnek cestoviny

Postup prípravy receptu

Na 2 lyžiciach oleja osmažíme do tmavo hneda umyté cestoviny. Je dôležité, aby boli v tvare ryže. Potom pridáme vodu a soľ a dusíme domäkka pod pokrievkou. Keď sú cestoviny mäkké, pridáme nakrájanú cibuľku a vložíme do rúry, kde za občasného miešania dopečieme. Tarhoňa vo výslednej fáze je čokoládovo hnedá a sypká. Môžeme ju použiť ako prílohu, ale aj ako samostatné jedlo s kompótom alebo kyslou uhorkou.

Komentáre k receptu Tarhoňa (1 komentár)

  • mária 20.January 2014 14:00

    Toto nie je tarhoňa! Je to slovenská ryža....

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty