Talianske tortičky
- cukrovinky
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 66590x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
13 dkg | maslo |
4 dkg | mleté orechy |
7 dkg | cukor múčka |
21 dkg | hladká múka |
2 dkg | kakao |
1 ks | vajcia |
krém: | |
13 dkg | cukor múčka |
1 lyžica | kakao |
2 ks | žĺtok |
20 dkg | maslo |
2 lyžice | rum |
na ozdobu: | |
biela čokoládová poleva | |
marcipán |
Postup prípravy receptu
Na cesto najprv vymiešame vajcia s cukrom. Pridáme maslo, múku, mleté orechy a nakoniec aj kakao. Vypracujeme hladké cesto a uložíme asi na hodinu do chladu. Z cesta vyvaľkáme placku, vykrojíme ozdobná kolieska a upečieme v rozpálenej rúre. Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravíme si krém, ktorý vyšľaháme z masla, cukru a žĺtkov. Ochutíme rumom a pridáme kakao. Spojíme v hladkú hmotu. Upečené a vychladnutá kolieska spájame krémom, potierame rozpustenú bielu čokoládovou polevou a zdobíme sypaním, cukríky a marcipánom.