Talianske toasty
- chuťovky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 65764x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | paradajka |
250 g | anglická slanina |
4 plátky | taliansky toastový chlieb (Pán da bruschetta) |
250 g | plátkový syr |
podľa chuti: | |
provensálske korenie | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Plech potrieme olivovým olejom a položíme naň taliansky toastový chlieb. Paradajky opláchneme a nakrájame na slabé kolieska. Každý plátok chleba prekryjeme plátkovým syrom, potom slaninou a navrch rozprestrieme nakrájané paradajky. Popepříme a posypeme provensálskym korením. Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Pečieme asi 7 minút, kým syr a slanina nezačnú jemne zlátnout. Pozn: Taliansky toastový chlieb je možné zakúpiť v rámci? Dní talianskej kuchyne? v niektorých marketoch.