Talianske bazalkové pesto
- prílohy
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 67042x
Zberáme posledné zvyšky úrody bazalky z kvetináčov a záhonov? Urobte si z tejto blahodárne bylinky voňavú pastu na cestoviny.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
6 hrstí | lístky bazalky |
1 lyžička | soľ |
100 ml | panenský olivový olej |
5 lyžíc | nastrúhaný parmezán |
100 g | píniové oriešky |
Postup prípravy receptu
Čisté lístky bazalky jemne nasekáme alebo natrháme nadrobno, dáme do trecej misky alebo keramického mažiara. Pridáme soľ a vymiešame na hladkú pastu. Snažíme sa vyhnúť kontaktu bylinky s kovovými nástrojmi. Postupne přikapáváme olej a miešame na kašičku, ktorá by mala byť hladká. Pridáme cesnak a ďalej trieme. Prisypeme píniové oriešky a nastrúhaný parmezán a všetko dotřeme do hladkej hmoty. Môžeme podľa chuti prisoliť. Talianskej bazalkové pesto použijeme na uvarené cestoviny, zvyšok uložíme do chladničky, kde nám vydrží aj 14 dní. Pozn: Rýchlejšie by bolo umixovat pesto elektrickým tyčovým mixérom, ale nevyhli by sme sa kontaktu s kovom, pri ktorom bylinka stráca na svojej sile. A hlavne by sme prišli o voňavý pôžitok pri ručnej výrobe.
Komentáre k receptu Talianske bazalkové pesto (3 komentáre)
-
Vaše méno
31.May 2020 13:31
ťrťťiťjijžťťjiťijičťjijičťjijijiťčjiťjičjjťjťičjijijjiťjičťjičťkjičokťoč rrjekekrkokeorkokorkorep
-
Vaše méno
31.May 2020 13:31
rrkekeoeeokekeekkekeokoekokeokeekoekkeokeokokoeekoekoekoekoekoekeeekoeekekolpeekolepekloekepeelpelpelpelpelplepelpelelpellpekoekowkoelpwkowpklpwkwokwokowkwoplkwpwkkwkwkwklwwkwklewklelôwklrklwklerlele
-
chaoos
23.October 2012 13:59
Palec dole.