Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Talianske bazalkové pesto

  • prílohy
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 67044x
Talianske bazalkové pesto

Zberáme posledné zvyšky úrody bazalky z kvetináčov a záhonov? Urobte si z tejto blahodárne bylinky voňavú pastu na cestoviny.

vytlačiť recept Talianske bazalkové pesto
recept Talianske bazalkové pesto sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička soľ
100 ml panenský olivový olej
5 lyžíc nastrúhaný parmezán
100 g píniové oriešky
6 hrstí lístky bazalky

Postup prípravy receptu

Čisté lístky bazalky jemne nasekáme alebo natrháme nadrobno, dáme do trecej misky alebo keramického mažiara. Pridáme soľ a vymiešame na hladkú pastu. Snažíme sa vyhnúť kontaktu bylinky s kovovými nástrojmi. Postupne přikapáváme olej a miešame na kašičku, ktorá by mala byť hladká. Pridáme cesnak a ďalej trieme. Prisypeme píniové oriešky a nastrúhaný parmezán a všetko dotřeme do hladkej hmoty. Môžeme podľa chuti prisoliť. Talianskej bazalkové pesto použijeme na uvarené cestoviny, zvyšok uložíme do chladničky, kde nám vydrží aj 14 dní. Pozn: Rýchlejšie by bolo umixovat pesto elektrickým tyčovým mixérom, ale nevyhli by sme sa kontaktu s kovom, pri ktorom bylinka stráca na svojej sile. A hlavne by sme prišli o voňavý pôžitok pri ručnej výrobe.

Komentáre k receptu Talianske bazalkové pesto (3 komentáre)

  • Vaše méno 31.May 2020 13:31

    ťrťťiťjijžťťjiťijičťjijičťjijijiťčjiťjičjjťjťičjijijjiťjičťjičťkjičokťoč rrjekekrkokeorkokorkorep

  • Vaše méno 31.May 2020 13:31

    rrkekeoeeokekeekkekeokoekokeokeekoekkeokeokokoeekoekoekoekoekoekeeekoeekekolpeekolepekloekepeelpelpelpelpelplepelpelelpellpekoekowkoelpwkowpklpwkwokwokowkwoplkwpwkkwkwkwklwwkwklewklelôwklrklwklerlele

  • chaoos 23.October 2012 13:59

    Palec dole.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty