Talianska polievka s cuketou a klobásou
- polievky
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25255x
Zelenina sa mieša s chuťou údeniny v polievke, ktorá môže slúžiť aj ako hlavné jedlo.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
200 ml | červené víno |
4 ks | paradajka |
300 ml | zeleninový vývar |
parmezán | |
2 ks | cuketa |
1 ks | zelená paprika |
3 strúčiky | cesnak |
podľa chuti: | |
500 g | klobása |
bazalka | |
mletá sladká paprika | |
15 dkg | cestoviny |
podľa potreby: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zeleninu očistíme. Paradajky nakrájame na polovice a každú ešte na 8 dielikov. Cesnak a cibuľu nasekáme. Cuketu nakrájame na kolieska a papriky na rezance. Klobásu - šunkovú alebo ostravskú alebo párky nakrájame na kolieska. Vo väčšom hrnci zesklovatíme cibuľu s cesnakom a počas vyprážania pridáme nakrájanú klobásu. Paradajky pridáme do hrnca, k tomu vývar, víno a bazalku. Necháme bublať asi 10 minút. Pridáme cuketu, papriky a nevarené vrtuľky alebo iné cestoviny menšej veľkosti. Polievku s cuketou a klobásou varíme ďalších 15 minút, až cestoviny zmäknú. Talianskou polievku s cuketou a klobásou nalejeme do misiek alebo hlbokých tanierov a posypeme parmezánom alebo iným nastrúhaným syrom. Jeme s bielym chrumkavým pečivom. Taliansku polievku s cuketou a klobásou ihneď podávame.