Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Talianska polievka s cuketou a klobásou

  • polievky
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23607x
Talianska polievka s cuketou a klobásou

Zelenina sa mieša s chuťou údeniny v polievke, ktorá môže slúžiť aj ako hlavné jedlo.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Talianska polievka s cuketou a klobásou
recept Talianska polievka s cuketou a klobásou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

300 ml zeleninový vývar
parmezán
2 ks cuketa
1 ks zelená paprika
3 strúčiky cesnak
2 ks cibula
200 ml červené víno
4 ks paradajka

podľa chuti:

500 g klobása
bazalka
mletá sladká paprika
15 dkg cestoviny

podľa potreby:

soľ

Postup prípravy receptu

Zeleninu očistíme. Paradajky nakrájame na polovice a každú ešte na 8 dielikov. Cesnak a cibuľu nasekáme. Cuketu nakrájame na kolieska a papriky na rezance. Klobásu - šunkovú alebo ostravskú alebo párky nakrájame na kolieska. Vo väčšom hrnci zesklovatíme cibuľu s cesnakom a počas vyprážania pridáme nakrájanú klobásu. Paradajky pridáme do hrnca, k tomu vývar, víno a bazalku. Necháme bublať asi 10 minút. Pridáme cuketu, papriky a nevarené vrtuľky alebo iné cestoviny menšej veľkosti. Polievku s cuketou a klobásou varíme ďalších 15 minút, až cestoviny zmäknú. Talianskou polievku s cuketou a klobásou nalejeme do misiek alebo hlbokých tanierov a posypeme parmezánom alebo iným nastrúhaným syrom. Jeme s bielym chrumkavým pečivom. Taliansku polievku s cuketou a klobásou ihneď podávame.

Komentáre k receptu Talianska polievka s cuketou a klobásou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt