Ťahaný jablkový závin
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 7246x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1/8 l | voda |
1 štipka | soľ |
1 lyžička | ocot |
35 dkg | hladká múka |
3 lyžice | olej |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
15 dkg | cukor krupica |
1 balíček | hrozienka |
10 dkg | kokos |
1 balíček | mletá škorica |
1 kg | jablko |
6 dkg | Hera |
Postup prípravy receptu
Múku nasypeme na dosku. Do jamky v múke dáme vodu, olej, ocot, vajcia, soľ a spojíme nožom. Potom vypracujeme hladké cesto, kým nespracujeme všetku múku. Cesto rozdelíme na 3 diely, z ktorých vypracujeme bochníky. Na doske je prikryjeme nahriatu nádobou a necháme ich pol hodiny odpočinúť. Medzitým si nastrúhame jablká. Na doske utierke cesto trochu rozvaľkáme a potom opatrne vyťahujete na všetky strany. Vytiahnuté cesto posypeme vymačkanými strúhaným jablkami, posypeme cukrom, škoricou, kokosom, hrozienkami a pokvapkáme rozpustenou hero alebo maslom. Pomocou utierky závin stočíme a opatrne preložíme na vymastený plech. Opäť potrieme tukom. Ťahaný jablkový závin pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 30 minút. Upečený ešte teplý ťahaný jablkový závin ocukrujeme a prechladnuté nakrájame na šikmé prúžky.