Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tagliatelle s pečeným pstruhom

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2656x
Tagliatelle s pečeným pstruhom

Trochu netradičné úprava pstruha s mätou, jablkami, slaninou a bylinkami.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Tagliatelle s pečeným pstruhom
recept Tagliatelle s pečeným pstruhom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks citrón
12 plátkov anglická slanina
4 snítky mäta
maslo
12 ks ančovičky
1 lyžica olivový olej
4 ks pstruh
450 g tagliatelle
2 ks jablko

náplň:

2 ks jablko
4 snítky mäta

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Brušný dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom brušnej dutiny osolíme a okoreníme a naplníme ančovičky, nakrájanými jablkami a vetvičkami mäty. Náplň pokvapkáme citrónovou šťavou. Telá pstruhov špirálovito ovinieme tromi plátky anglickej slaniny. Hlavy a chvosty ponecháme voľné. Pstruhy rozložíme na hlboký, maslom vymastený plech. Konce plátkov slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny okoreníme a pstruhy pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C (u plynové rúry stupeň 4) asi 20 minút. Po 10 minútach je opatrne obrátime. Medzitým varíme tagliatelle (širšie ploché dlhé rezance) v osolenej vode s olejom 12 minút tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Scedíme ich a prenesieme na nahriate oválne taniere. Pstruhy vyberieme z rúry a upravíme na cestoviny. Obložíme plátkami jabĺk a vetvičkami čerstvej mäty a ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Tagliatelle s pečeným pstruhom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty