Tagliatelle s pečeným pstruhom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2656x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
12 plátkov | anglická slanina |
4 snítky | mäta |
maslo | |
12 ks | ančovičky |
1 lyžica | olivový olej |
4 ks | pstruh |
450 g | tagliatelle |
2 ks | jablko |
náplň: | |
2 ks | jablko |
4 snítky | mäta |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Brušný dutinu každého pstruha vypláchneme teplou slanou vodou. Potom brušnej dutiny osolíme a okoreníme a naplníme ančovičky, nakrájanými jablkami a vetvičkami mäty. Náplň pokvapkáme citrónovou šťavou. Telá pstruhov špirálovito ovinieme tromi plátky anglickej slaniny. Hlavy a chvosty ponecháme voľné. Pstruhy rozložíme na hlboký, maslom vymastený plech. Konce plátkov slaniny zahneme dospodu. Povrch slaniny okoreníme a pstruhy pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C (u plynové rúry stupeň 4) asi 20 minút. Po 10 minútach je opatrne obrátime. Medzitým varíme tagliatelle (širšie ploché dlhé rezance) v osolenej vode s olejom 12 minút tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Scedíme ich a prenesieme na nahriate oválne taniere. Pstruhy vyberieme z rúry a upravíme na cestoviny. Obložíme plátkami jabĺk a vetvičkami čerstvej mäty a ihneď podávame. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART