Tagliatelle s hráškom
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 3349x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
900 g | obielené hrášok |
1 hrnek | strúhaný parmezán |
200 ml | smotana na šľahanie |
4 lyžice | maslo |
450 g | tagliatelle |
1 lyžica | olivový olej |
1 štipka | muškátový oriešok |
na ozdobu: | |
hoblinkami parmezánu | |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
V kastróliku opekáme 2-3 minúty na miernom ohni na masle vylúpaný hrášok. Hrášok zalejeme 150 ml smotany, privedieme k varu a približne minútu varíme, až smotana začne hustnúť. Potom rajnicu odstavíme. Vo veľkom hrnci uvaríme v mierne osolenej vode s olivovým olejom tagliatelle (širšie ploché dlhé rezance) tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Cestoviny dôkladne scedíme a vrátime do hrnca. Cestoviny prelejeme smotanovou omáčkou s hráškom, vrátime na oheň a zalejeme zostávajúce smotanou. Pridáme parmezán, soľ, korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Cestoviny v hrnci obraciame pomocou dvoch vidličiek, aby sa dobre premiešali so smotanovou omáčkou s hráškom, so syrom a korením. Nakoniec ešte pokrm prehrejeme. Porcie upravíme na nahriate taniere, ozdobíme hoblinkami parmezánu a ihneď podávame. Tento pokrm pripravený z dvojfarebných cestovín má v Taliansku zaujímavý názov - Paglia e fien - čiže slama a seno. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART