Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Tagliatelle s hráškom

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3349x
Tagliatelle s hráškom

Známy taliansky recept na cestoviny so smotanovou omáčkou as hráškom.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Tagliatelle s hráškom
recept Tagliatelle s hráškom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

900 g obielené hrášok
1 hrnek strúhaný parmezán
200 ml smotana na šľahanie
4 lyžice maslo
450 g tagliatelle
1 lyžica olivový olej
1 štipka muškátový oriešok

na ozdobu:

hoblinkami parmezánu

podľa chuti:

korenie
soľ

Postup prípravy receptu

V kastróliku opekáme 2-3 minúty na miernom ohni na masle vylúpaný hrášok. Hrášok zalejeme 150 ml smotany, privedieme k varu a približne minútu varíme, až smotana začne hustnúť. Potom rajnicu odstavíme. Vo veľkom hrnci uvaríme v mierne osolenej vode s olivovým olejom tagliatelle (širšie ploché dlhé rezance) tak, aby boli mäkké, zároveň však ešte pevné. Cestoviny dôkladne scedíme a vrátime do hrnca. Cestoviny prelejeme smotanovou omáčkou s hráškom, vrátime na oheň a zalejeme zostávajúce smotanou. Pridáme parmezán, soľ, korenie a nastrúhaný muškátový oriešok. Cestoviny v hrnci obraciame pomocou dvoch vidličiek, aby sa dobre premiešali so smotanovou omáčkou s hráškom, so syrom a korením. Nakoniec ešte pokrm prehrejeme. Porcie upravíme na nahriate taniere, ozdobíme hoblinkami parmezánu a ihneď podávame. Tento pokrm pripravený z dvojfarebných cestovín má v Taliansku zaujímavý názov - Paglia e fien - čiže slama a seno. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Tagliatelle s hráškom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty