Tagliatelle con Spinaci
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 5033x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
muškátový oriešok | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
4 ks | cibula |
1 balíček | tagliatelle |
2 lyžice | biele víno |
125 ml | smotana na šľahanie |
50 g | maslo |
500 g | mrazený listový špenát |
150 g | gorgonzola |
Postup prípravy receptu
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Cibule nakrájame nadrobno. Na rozohriatom masle osmažíme cibuľu dozlatista. Pridáme nerozmrazený špenát a varíme pod pokrievkou asi 10 minút. Občas premiešame, aby sa špenát nepřichytil. Ku špenátu pridáme smotanu, biele víno, polovicu Gorgonzoly pokrájané na kúsky a všetko rozmixujeme na pyré. Osolíme, okoreníme a dochutíme muškátovým orieškom. Tagliatelle nakladieme na taniere do hniezd, doprostred umiestnime špenátové omáčku. Tagliatelle con Spinaci posypeme zvyškom na kocky nakrájané Gorgonzoly a ihneď podávame.