Syrový špíz
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 69573x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | niva (125 g) |
1 ks | hermelín s príchuťou korenia |
100 g | eidam Mexiko |
1 balíček | Romadur |
100 g | syr Królewski |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
strúhanka | |
vajcia | |
hladká múka | |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Syr pred prípravou necháme vychladiť. Potom jednotlivé druhy syra krájame na kocky a striedavo napichujeme na špízovou ihlu alebo na špajľu. Medzi jednotlivými kúskami syra nechávame malú medzeru. Syr obaľujeme v klasickom trojobale - hladká múka, rozkvedlané vajcia so štipkou soli a strúhanka. Vo vajciach a strúhanke obaľujeme dvakrát. Obalený syr naukladáme na tácku, nie príliš vedľa seba a dáme na pol hodiny do mrazničky. Rozpálime dostatočné množstvo oleja a syr opečieme dohneda (môžeme použiť aj fritovací hrniec). Ako vhodnú prílohu by som odporučila varené zemiaky, tatarku a ovocný kompót (čerešne).