Syrový plátok
- chuťovky
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 25738x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | hustá kyslá smotana |
tymián | |
200 - 300 g | ovčí syr |
1 lyžička | harissa (pasta) |
soľ | |
podľa potreby: | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Väčší kus neochuceného ovčieho syra nakrájame na plátky asi 1 cm hrubé. Kyslú smotanu premiešame s lyžičkou pravej harissa (pálivá pasta) a soľou. Zapekacie misu s väčšou plochou pomažte olivovým olejom a tesne vedľa seba poukladáme pláty ovčieho syra. Posypeme soľou, plátky obrátime, posypeme tymiánom a jednotlivo pomažte ochutenou kyslou smotanou. Len mierne pokvapkáme olivovým olejom. Syrový plátok dáme zapiecť asi na 20 minút do stredne vyhriatej rúry, kým nevyzerá jednoliato a chrumkavo. Necháme vychladnúť. Syrový plátok za studena opatrne rozkrájame a jeme ako chuťovku samostatne alebo ho poukladáme na namazaný chlieb.