Syrové žemle k polievkám a vývarom
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 63043x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | žemľa alebo veka |
1 ks | vajcia |
2 strúčiky | cesnak |
50 g | debrecínka alebo šunka |
soľ a korenie | |
olej | |
120 g | syr Eidam 45% |
Postup prípravy receptu
Syr nastrúhame. Debrecínku jemne nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Žemle pozdĺžne rozkrojíme. V mise zmiešame syr, debrecínku, vajcia a cesnak. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Žemle potrieme syrovou zmesou a smažíme po oboch stranách dozlata. Podávame ako prílohu k rôznym polievkam a vyhne. Môžeme ich podávať aj ako samostatné pohostenie, ozdobené majolku, paradajkou alebo reďkovky a zdobiť petržlenom. Podávame teplé.