Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Syrové žemle k polievkám a vývarom

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 63043x
Syrové žemle k polievkám a vývarom

Jedná sa o žemle vyprážané so syrovou zmesou. Sú vynikajú prílohou k polievkam a vyvarujú.

vytlačiť recept Syrové žemle k polievkám a vývarom
recept Syrové žemle k polievkám a vývarom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks žemľa alebo veka
1 ks vajcia
2 strúčiky cesnak
50 g debrecínka alebo šunka
soľ a korenie
olej
120 g syr Eidam 45%

Postup prípravy receptu

Syr nastrúhame. Debrecínku jemne nakrájame. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Žemle pozdĺžne rozkrojíme. V mise zmiešame syr, debrecínku, vajcia a cesnak. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Žemle potrieme syrovou zmesou a smažíme po oboch stranách dozlata. Podávame ako prílohu k rôznym polievkam a vyhne. Môžeme ich podávať aj ako samostatné pohostenie, ozdobené majolku, paradajkou alebo reďkovky a zdobiť petržlenom. Podávame teplé.

Komentáre k receptu Syrové žemle k polievkám a vývarom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty