Syrové zapečené rožky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 34385x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
provensálske korenie | |
10 lyžičiek | smotana na varenie |
1 ks | cibula |
5 ks | rožok |
100 g | balkánsky syr |
francúzska pálivá horčica | |
50 - 70 g | eidam |
na potření: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Rožky pozdĺžne rozkrojíme. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravíme si zmäknuté maslo, syry nastrúhame na hrubom strúhadle a premiešame. Cibuľu olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Každý rožok pokvapkáme alebo potrieme lyžičkou smotany, necháme vsiaknuť a potom natrieme ľahko maslom. Ďalšiu vrstvu bude tvoriť horčica. Posypeme provensálskymi bylinkami, poukladáme cibuľu a bohato posypeme zmesou syra. Rúru predhrejeme na 170 ° C a rožky zapečieme, kým nám nezrůžoví a syr sa nerozpustí. Syrové zapečené rožky podávame ešte teplé.