Syrové trojhránky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 5970x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 lyžičky | zmes korenia na pizzu |
150 g | strúhaný syr |
2 lyžičky | pálivá horčica |
400 g | lístkové cesto |
3/4 kelímku | krémová kyslá smotana |
Postup prípravy receptu
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrubý plát (asi 1 - 1,5 cm vysoký) a nakrájame rádýlkem na trojuholníčky. Smotanu premiešame s horčicou, odmeraným syrom (70 g necháme na posypanie) a korením. Trojhránky pomažte smotanovou zmesou a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie . Dáme zapiecť do silne vyhriatej rúry. Keď sú trojhránky ružové, posypeme zvyškom syra a znova zapečieme, tentoraz dozlatista. Syrové trojhránky podávame ako slanú chuťovku k bielemu vínu.