Syrové toasty z rožkov
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 56846x
Biele rožky rýchle strácajú na čerstvosti a často zostali. Pripravme si z nich rýchle a chuťovo vydarené toasty.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletá štipľavá paprika | |
100 g | niva |
1 lyžička | olivový olej |
50 g | plátkový ementál (45%) |
sušená majoránka | |
100 g | mozzarella |
5 - 6 ks | biely rožok |
1 ks | stredné cibule |
na potření: | |
Tacos Sauce (paradajková omáčka) | |
tatárska omáčka |
Postup prípravy receptu
Rožky pozdĺžne rozkrojíme a každý plátok potrieme tatárskou omáčkou a paradajkovou omáčkou Tacos Sauce (môžeme nahradiť ostrejším kečupom). Rožky poukladáme na hlbší plech vyložený papierom na pečenie tesne vedľa seba. Cibuľu olúpeme, nakrájame na tenké kolieska a osmažíme dozlatista na olivovom oleji. Mozzarellu zlejeme a nakrájame na plátky. Plátkový ementál nakrájame na hrubé prúžky a zrelšie nivu naporcuje na plátky. Na rožky rozdelíme osmahnutou cibuľu a zľahka posypeme majoránkou a mletou paprikou. Podľa chuti rozdelíme syry. Ako posledný vždy rozdeľujeme Ementál, pretože sa najviac "roztečie". Rúru predhrejeme na strednú teplotu. Syrové toasty z rožkov zapekáme asi 10 minút, potom na teplote pridáme a zapečieme dozlatista. Celková doba pečenia by nemala byť dlhšia ako 20 minút! Syrové toasty z rožkov podávame teplé, výborne chutia k bielemu a ružovému vínu.