Syrové rožky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 130085x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | syr |
cesto: | |
50 g | špaldová múka |
120 g | polohrubá múka |
1 lyžička | cukor |
50 g | celozrnná pšeničná múka |
150 ml | voda |
30 g | hladká múka |
1,5 lyžičky | sušené droždie |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
Do pekárne nalejeme vodu, nasypeme soľ, múky v ľubovoľnom poradí, droždie a cukor. Zapneme na program Príprava cesta a necháme pekáreň pracovať. Medzitým si nastrúhame syr. Rúru predhrejeme na 200 ° C a plech vyložíme papierom na pečenie. Po vykysnutí rozdelíme cesto na deväť dielikov az každého vyvaľkáme trojhránek, ktorý posypeme syrom. Cesto zavinieme do rožkov a položíme na pripravený plech. Rožky potrieme vlažnou vodou a posypeme zvyšným syrom. Syrové rožky pečieme dozlatista. Chutia dobre aj na druhý deň, ale väčšinou sú hneď preč.