Syrové palacinky v kukuričných lupienkoch
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65689x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 kelímky | hustá kyslá smotana |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | mlieko |
cesto: | |
2 ks | vajcia |
100 g | polohrubá múka |
1/2 l | mlieko |
1 lyžička | soľ |
150 g | hladká múka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
kukuričné lupienky | |
niva | |
eidam | |
olej |
Postup prípravy receptu
Palacinky: Z múky, vajec, mlieka a štipky soli ušľaháme ručným šľahačom cesto na palacinky. Palacinky usmažíme na panvici, po oboch stranách. Nivu a eidam nastrúhame a vmiešame do kyslej smotany. Syra dáme toľko, aby hmota bola hustá a nestekala. Nivy dávame väčší pomer ako eidamu, má výraznejšiu chuť. Osolíme a okoreníme. Môžeme ochutiť aj iným obľúbeným korením či bylinky. Každú palacinku potrieme syrovou hmotou, dve strany palacinky proti sebe trochu zahneme - smerom k stredu, aby hmota ste predišli rozliatiu, a palacinku potom bežným spôsobom zavinieme. Na veľké lopárik nasypeme kukuričné lupienky, prekryjeme sáčkom a po sáčku váľa valčekom na rezance, kým lupienky nerozdrtíme. V miske rozmiešame vajce s malým množstvom mlieka. Každú naplnenú palacinku namočíme do vajíčka a potom hneď obalíme v rozdrvených kukuričných lupienkoch. Takto pripravené syrové palacinky vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji dozlatista. Syrové palacinky v kukuričných lupienkoch podávame obložené zeleninou.