Syrové cestoviny s pórom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 7006x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | čerstvá pažítka |
soľ | |
300 g | celozrnné hubové cestoviny |
3 - 4 kvapiek | červený vínny ocot |
150 - 200 g | eidam vcelku |
mletý zelený korenie | |
2 lyžice | olivový olej |
100 g | syr s cesnakom |
1 ks | stredný pór |
Postup prípravy receptu
Celozrnné cestoviny (najlepšie rezance) uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode s lyžicou oleja. Zlejeme je, necháme odkvapkať a trochu vychladnúť. Medzitým si nakrájame celý pór a osmažíme ho na oleji, až začne trochu peniť. Potom vložíme cestoviny, premiešame a odstavíme. Pridáme na kocky nakrájaný syr - eidam a cesnakový syr. Môžeme použiť, ale akýkoľvek druh syra alebo si zakaždým pripraviť chuťovo iný druh tohto pokrmu. Výborný môže byť ementál alebo niva. Potom vsypeme nasekanú pažítku a dochutíme trochou soli a výrazným množstvom čerstvo namletého korenia. Cestoviny zkápneme trochou vínneho octu. Syrové cestoviny s pórom podávame ešte teplé vzápätí po príprave, ale chutia zastudena.