Syrové bochníky z hrnčeka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 24979x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
maslo na vymastenie | |
1 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
1/4 ks | žltá paprika |
100 g | kuracie šunka |
4 ks | vajcia |
400 g | eidam (45%) |
1/4 ks | zelená paprika |
podľa chuti: | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Syr nastrúhame nahrubo, zeleninu po umytí nakrájame na kocky, cibuľu na tenké kolieska. Nakrájanú šunku na kocky alebo rezance. 4 hrnčeky si vymažeme maslom. Každý hrnček vysypeme častí syra, dáme vrstvu šunky, ďalšiu vrstvu syra premiešanej so zeleninou, do každého vklepneme vajíčko. Znovu syr, vrstvu šunky a nakoniec zasypeme syrom. Podľa chuti primiešame k syru koreniny (provensálske, bazalku, oregano, saturejka a iné). Do vyššieho pekáča nalejeme horúcu vodu, asi do výšky polovice výšky hrnčeka. Vložíme hrnčeky av rúre predhriatej na 230 ° C pečieme syrové bochníky asi 20 minút. Syrové bochníky z hrnčeka vyberieme z rúry, necháme mierne vychladiť a vyklopíme. Bochníky podávame ako chuťovku alebo so zemiakovou kašou ako hlavný chod.