Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Syrové bochníky z hrnčeka

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24979x
Syrové bochníky z hrnčeka

Recept na chuťovku, ktorú pečieme v hrnčeka.

vytlačiť recept Syrové bochníky z hrnčeka
recept Syrové bochníky z hrnčeka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

maslo na vymastenie
1 ks jarná cibuľka s vňaťou
1/4 ks žltá paprika
100 g kuracie šunka
4 ks vajcia
400 g eidam (45%)
1/4 ks zelená paprika

podľa chuti:

korenie

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme všetky ingrediencie. Syr nastrúhame nahrubo, zeleninu po umytí nakrájame na kocky, cibuľu na tenké kolieska. Nakrájanú šunku na kocky alebo rezance. 4 hrnčeky si vymažeme maslom. Každý hrnček vysypeme častí syra, dáme vrstvu šunky, ďalšiu vrstvu syra premiešanej so zeleninou, do každého vklepneme vajíčko. Znovu syr, vrstvu šunky a nakoniec zasypeme syrom. Podľa chuti primiešame k syru koreniny (provensálske, bazalku, oregano, saturejka a iné). Do vyššieho pekáča nalejeme horúcu vodu, asi do výšky polovice výšky hrnčeka. Vložíme hrnčeky av rúre predhriatej na 230 ° C pečieme syrové bochníky asi 20 minút. Syrové bochníky z hrnčeka vyberieme z rúry, necháme mierne vychladiť a vyklopíme. Bochníky podávame ako chuťovku alebo so zemiakovou kašou ako hlavný chod.

Komentáre k receptu Syrové bochníky z hrnčeka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty