Syrová rolka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 94306x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | červená paprika |
2 lyžice | čerstvý strúhaný chren |
100 g | krájaná šunka |
1 lyžička | kyslá smotana |
3 balíčky | plátkový syr (eidam 45%) |
2 balíčky | Lučina |
podľa chuti: | |
petržlenová vňať alebo pažítka | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Uzavreté plátkový syr (aj s obalom) ponoríme do horúcej vody asi na 20 - 25 minút, stále mierne varíme. Syr vyberieme zo sáčkov a vyvaľkáme. Musíme pracovať dosť rýchlo, inak nám syr opäť zatuhne. Počas varenia si pripravíme náplň. Papriku umyjeme a zbavíme nečistôt. Nakrájame ju na miniatúrne kocky. Šunku nakrájame na tenké rezance. Zmiešame, pridáme čerstvo nastrúhaný chren, lúkach a kyslú smotanu. Dochutíme soľou, korením a nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podľa toho, čo máme po ruke. Dobre premiešame. Rozvalený plát syra potrieme náplňou, zviniete do rolky, zabalíme do alobalu a dáme aspoň na hodinu do chladu. Pri podávaní krájame syrovou rolku ostrým nožom na hrubšie plátky.