Syrová polievka s ovsenými vločkami
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 16640x
Sýta syrová polievka s ovsenými vločkami, zeleninovú zmesí a jemnou chuťou cesnaku.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená jarná zeleninová zmes |
4 lyžice | kyslá smotana |
1,5 l | hydinový vývar |
2 hrste | jemné ovsené vločky |
1 dl | mlieko |
200 ks | jemný tavený syr ementálskeho typu |
2 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Ovsené vločky prepláchneme. Hydinový vývar privedieme k varu, pridáme vločky, osolíme, okoreníme a zvoľna uvaríme domäkka. Cesnak olúpeme a nasekáme na jemné kocky. Tavený syr rozdelíme na menšie kocky. Na masle necháme speniť cesnak, pridáme mrazenú zeleninovú zmes, osolíme a orestujeme. Potom zeleninu zalejeme mliekom, vmiešame syr, ktorý za stáleho miešania necháme rozpustiť. Zeleninovú zmes sa syrom vmiešame do vývaru s vločkami, necháme ešte asi 5 minút povariť. Nakoniec do polievky pridáme kyslú smotanu a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko premiešame, ale už nevaríme. Syrovou polievku s ovsenými vločkami podávame teplú a môžeme ju podľa vlastnej chuti doplniť cesnakovými krutónmi alebo toasty. Vegetariáni použijú pri príprave polievky vývar zeleninový.