Syrová pizza s tuniakom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 7511x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | orechový olej |
1 lyžica | olivový olej |
1 lyžička | feferónky naložené v soli |
1 hrsť | tekvicové semienka |
80 g | eidam vcelku |
2 konzervy | tuniak v oleji |
zmes korenia na pizzu | |
1 ks | veľká cibuľa |
1 balíček | rozvalený plát na pizzu |
4 - 5 lyžíc | jemný kečup |
150 g | niva |
Postup prípravy receptu
Použijeme už rozvalený plát "cesto na pizzu", ktorý zakúpime v niektorých supermarketoch a ušetríme si tým prácu, alebo si pripravíme vlastnú obľúbené cesto. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Tuniaka zlejeme a necháme odkvapkať. Nivu nastrúhame na hrubom strúhadle, eidam na jemnom. Cibuľu osmažíme na tuku dozlata, odstavíme, primiešame tuniaka a trochu rozmělníme. Tekvicové (alebo iná) semienka opražíme na orechov oleji. Cesto dáme na celý plech aj s papierom na pečenie. Cesto potrieme zmesou vymiešaní z kečupu a feferóniek. Posypeme korením na pizzu, prípadne použijeme len oregano. Rovnomerne nanesieme tuniakovou zmes tak, aby bola po celej ploche. Zasypeme nivou, eidamu, tekvicovým semienkami a nakoniec ešte znovu korením na pizzu. Syrovou pizzu s tuniakom pečieme na 180 ° C, až sú okraje chrumkavé a zlatisté.