Syrová omeleta Dalmatin
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 24374x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | vajcia |
náplň: | |
4 plátky | syr |
podľa chuti: | |
1 lyžica | kečup |
1 štipka | korenie |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Na plytkom tanieri vhodnom do mikrovlnnej rúry rozmiešame dve vajíčka. Osolíme, okoreníme a pripravíme si nami vybraný syr, nakrájaný na plátky. Asi 3 - 5 plátkov ponoríme do vajíčka tak, aby bolo vajíčko všade na syroch. Druh syra si zvolíme podľa chuti, vhodná je potrebné tehla či eidam. Ďalej môžeme použiť naše obľúbené korenie. Fantázii sa medze nekladú. Teraz tanier s budúcu omeletu vložíme do mikrovlnnej rúry, kde sa nám syr roztaví a postupne omeleta dotvorí. Na záver pokvapkáme kečupom do tvarov fliačkov. Množstvo opäť odhadneme sami. Syrovou omeletu Dalmatin podávame s chlebom alebo iným pečivom.