Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Syrová omáčka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131993x
Syrová omáčka

Výborná omáčka k cestovinám, ryžu ik bramborům.

vytlačiť recept Syrová omáčka
recept Syrová omáčka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 kelímok smotana na šľahanie
75 g hermelín
75 g eidam
1 ks Lučina
2 ks tavený syr
400 g kuracie mäso

podľa chuti:

soľ
mleté nové korenie
mleté čierne korenie
1/2 kocky masox
karí korenie

podľa potreby:

voda
hladká múka

Postup prípravy receptu

Do hrnca vlejeme olej a rozohrejeme ho. Kuracie mäso očistíme, opláchneme, očistíme si nakrájame na rezance. Do misy vlejeme pol téglika smotany, v ňom rozšľaháme tavený syr, lúkach a mäkký stred hermelín. Nakoniec do zmesi nastrúhame eidam. Syrovou zmes zmiešame a necháme uležať. V panvici rozohrejeme olej. Vsypeme do neho rezance a orestujeme je. Mäso ochutíme masoxu, štipkou soli, okoreníme a okoreníme mletým novým korením a kari. Krátko osmažíme, zmes podlejeme vodou a zľahka dusíme, aby mäso zmäknuté. Pridáme syrovú zmes, podľa potreby trochu vody a za stáleho miešania omáčku zvoľna varíme, až sa syr úplne rozpustí. Syrovú omáčku zjemníme smotanou a ak treba, zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a povaríme. K syrovej omáčke s kuracím mäsom podávame prílohu podľa chuti.

Komentáre k receptu Syrová omáčka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt