Syrová omáčka s pórom
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69213x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | mlieko |
100 g | smotanový tavený syr |
200 ml | kyslá smotana |
3 ks | pór |
250 ml | zeleninový vývar |
podľa chuti: | |
vegeta | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
tuk alebo olej | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Stredné póry očistíme, nakrájame na kolíky a na tuku jemne podusíme. Pridáme trochu vody poprášime vegetu a 5 minút varíme. V hrnci rozpustíme tuk, zaprášime múkou a urobíme zásmažku. Za stáleho miešania rozriedime zeleninovým vývarom, ktorý môže byť iz kocky, a mliekom a povaríme. V omáčke rozpustíme syr, osolíme a okoreníme. Stále miešame, aby sa syrová omáčka nepripálila. Pridáme podusené pór a smotanu, rozmiešame ale už nenecháme prejsť varom. Syrová omáčka s pórom sa hodí ku špagetám alebo iným cestovinám. Skúsiť ju ale môžeme so zemiakovou kašou a karbonátky.