Syrová omáčka s feferónkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 5252x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | oregano |
5 strúčikov | cesnak |
2 lyžice | olivový olej |
1,5 dl | smotana |
1 ks | syr Apetito |
20 dkg | eidam |
3 dkg | parmezán |
0,5 dl | mlieko |
15 dkg | anglická slanina |
2 ks | feferónka |
Postup prípravy receptu
Anglickú slaninu nakrájame na tenké rezance. Zeleninu očistíme a nasekáme. Eidam nastrúhame. Vo vyššej panvici vyškvaříme slaninu. Pridáme oregano a len krátko osmažíme. Vlejeme mlieko, smotanu a vsypeme eidam. Na miernom ohni necháme syr rozpúšťať. Ďalej pridáme štvorček Apetit a za stáleho miešania necháme omáčku zhustnúť. Na druhú panvicu dáme olej. Po rozohriatí pridáme na jemno nasekaný cesnak a feferónky. Feferónky orestujeme a pridáme do syrovej omáčky. Syrovú omáčku s feferónku zmiešame s tortellini. Nakoniec všetko posypeme strúhaným parmezánom. Syrovú omáčku s feferónku a tortellini ihneď podávame.