Syrová omáčka na bielom víne
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3688x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
omáčka: | |
200 g | údené mäso |
200 g | niva |
100 g | mrazená zelenina |
200 ml | smotana na šľahanie |
1 ks | cibula |
3 kocky | tavený syr |
150 g | eidam 30% |
0,5 l | mlieko |
podľa chuti: | |
1 - 2 strúčikov | cesnak |
0,1 l | biele víno |
1 lyžička | harmony |
1 štipka | oregano |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mletý korenie |
podľa potreby: | |
1 štipka | petržlen |
Postup prípravy receptu
Cibuľku olúpeme a nakrájame nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Údené mäso nakrájame a syry nastrúhame. Na masle osmažíme cibuľku, pridáme jemne nakrájané údené mäso. Po orestovanou vložíme nastrúhanú nivu, 30% tehlu a 3 tavené štvorčeky syra a mrazenú miešanú zeleninu (kukurica, hrášok, mrkva). Zalejeme 30% smotanou, osolíme, okoreníme a pridáme Harmony od Maggi, aj strúčik cesnaku. Podľa potreby pridávame cca 0,5 l mlieka. Na dochutenie syrové omáčky prilejeme 1dl bieleho vína a zahustíme. Na záver posypeme syrovú omáčku na bielom víne oreganom a jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Syrovú omáčku podávame s cestovinami. Pripravujeme Ak syrovú omáčku pre vegetariánov, vymeníme údené mäso za čerstvé šampiňóny.