Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Syrová kari ryža

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23356x
Syrová kari ryža

Dusená ryža doplnená bylinkami, cibuľkou a syrom bude stačiť ako hlavný chod. Rizoto trochu inak a bez mäsa.

vytlačiť recept Syrová kari ryža
recept Syrová kari ryža
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 kocky zeleninový bujón
100 - 150 g syr ementálskeho typu
1,5 hrnku jazmínová ryže
1 ks jarná cibuľka s vňaťou
olivový olej

podľa chuti:

soľ
saturejka
karí korenie
vegeta

Postup prípravy receptu

Ryžu prepláchneme studenou vodou, kým voda nie je číra. Vsypeme ju do hrnca, pridáme lyžicu olivového oleja, zeleninový bujón, asi lyžičku karí a trochu vegety. Zalejeme vodou (asi 2,5 hrnčeka) a pod pokrievkou bez miešania podusíme. Ryža je mäkká asi za 15 minút. Medzitým očistíme cibuľku ais vňaťou ju nakrájame na kolieska, ktoré ešte prekrojíme. Osmažíme ju na troche oleja, odstavíme a zasypeme množstvom saturejky. Do ešte teplej ryže vmiešame cibuľku a tesne pred podávaním vmiešame na kocky nakrájaný syr ementálskeho typu. Podľa chuti ešte dosolíme, ale väčšinou nie je potrebné. Syrovou karí ryžu rozdelíme na taniere a podávame ako hlavný chod treba sa sterilizované uhorky.

Komentáre k receptu Syrová kari ryža (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty