Syrečkové zemiakové placky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 72619x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
2 lyžice | hladká múka |
3 ks | vajcia |
1 lyžica | majorana |
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
8 ks | veľké zemiaky |
2 balíčky | oloumoucké syrečky (tyčinky) |
8 strúčikov | cesnak |
na ozdobu: | |
šalát lollo Biondo | |
červená paprika | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nastrúhame (najlepšie najemno) do väčšej misy. Prebytočnú škrobovú vodu zlejeme. Pridáme vajcia, cesnak rozotrený so soľou a nadrobno nakrájanú cibuľu. Premiešame a ochutíme soľou, korením, majoránkou aj paprikou. Nakoniec pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré bude o niečo hustejšie ako cesto na klasické zemiakové placky. Cesto na tvarůžkové zemiakových placiek necháme 10 minút odpočívať. Syrečky nakrájame na silnejšie plátky. Rozpálime olej v lívanečníku. Do každého kolieska dáme trochu cesta, na neho položíme plátok syrečky a zakryjeme tenkou vrstvou cesta. Tvarůžkové zemiakových placiek smažíme po oboch stranách dozlata. Podávame teplé. Ako prílohu k tvarůžkovým bramboráčkům môžeme servírovať čerstvú zeleninu - plátky papriky a šalát lollo Biondo.