Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Syr kaukazského pastiera

  • hlavné chody
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64335x
Syr kaukazského pastiera

Vyprážaný syr plnený šunkou obaľovaný v cestíčku. Podávame s bohatou oblohou a chrenovou pomazánkou.

vytlačiť recept Syr kaukazského pastiera
recept Syr kaukazského pastiera sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g eidam
4 plátky šunka

cestíčko:

polohrubá múka
soľ
1 dl mlieko
1 ks vajcia

na ozdobu:

pór

podľa chuti:

provensálske korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

príloha:

chrenová nátierka
sterilizovaná repa
sterilizovaná kukurica

Postup prípravy receptu

Syr rozkrojíme pozdĺžne na polovice, použijeme syr vcelku. Na syr položíme plátky šunky, ak sú väčšie, prekrojíme ich tak, aby nepresahovali šírku syra. Posypeme trochou provensálskeho korenia a priklopíme druhou polovicou. Ešte pred obalováním je prekrojíme na polovice. Nachystáme si cestíčko z mlieka, vajcia a polohrubej múky - tú primiešavame postupne. Množstvo volíme podľa potreby, do zhustnutia cestíčku. Môžeme trošku prisoliť. Naplnený syr v cestíčku obalíme a ihneď smažíme na rozpálenom oleji. Syr kaukazského pastiera podávame so sterilizovanú zeleninou. Môžeme použiť kukuričky a červenú repu. Ako prílohu volíme vyprážané hranolky a pre ešte lepší chuťový zážitok doplníme o chrenovou omáčku, ktorá dodá pokrmu na pikantnosti. Nakoniec dozdobíme na kolieska nakrájaným pórom.

Komentáre k receptu Syr kaukazského pastiera (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty