Syr kaukazského pastiera
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 64335x
Vyprážaný syr plnený šunkou obaľovaný v cestíčku. Podávame s bohatou oblohou a chrenovou pomazánkou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | eidam |
4 plátky | šunka |
cestíčko: | |
polohrubá múka | |
soľ | |
1 dl | mlieko |
1 ks | vajcia |
na ozdobu: | |
pór | |
podľa chuti: | |
provensálske korenie | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
príloha: | |
chrenová nátierka | |
sterilizovaná repa | |
sterilizovaná kukurica |
Postup prípravy receptu
Syr rozkrojíme pozdĺžne na polovice, použijeme syr vcelku. Na syr položíme plátky šunky, ak sú väčšie, prekrojíme ich tak, aby nepresahovali šírku syra. Posypeme trochou provensálskeho korenia a priklopíme druhou polovicou. Ešte pred obalováním je prekrojíme na polovice. Nachystáme si cestíčko z mlieka, vajcia a polohrubej múky - tú primiešavame postupne. Množstvo volíme podľa potreby, do zhustnutia cestíčku. Môžeme trošku prisoliť. Naplnený syr v cestíčku obalíme a ihneď smažíme na rozpálenom oleji. Syr kaukazského pastiera podávame so sterilizovanú zeleninou. Môžeme použiť kukuričky a červenú repu. Ako prílohu volíme vyprážané hranolky a pre ešte lepší chuťový zážitok doplníme o chrenovou omáčku, ktorá dodá pokrmu na pikantnosti. Nakoniec dozdobíme na kolieska nakrájaným pórom.