Sypaný švédsky koláč
- múčniky
- švédská kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 148588x
Koláč, do ktorého nepridávame ani vajíčka, ani žiadnu tekutinu. Vyskúšajte ho a jablká ochuťte ako na štrúdľu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | prášok do pečiva |
6 ks | jablká |
1 hrnek | krupice |
1 hrnek | cukor |
šťava citrónová | |
1/8 ks | maslo |
1 hrnek | múka hrubá |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypte krupicu, múku, cukor, prášok do pečiva, Pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Do vymastenej a vysypanej formy vložíme asi 1 / 3 zmesi a na ňu návrším polovicu nastrúhaných jabĺk aj so šupkou. Opäť pridáme časť zmesi, na ňu druhú polku jabĺk a zakončíme poslednou časťou zmesi. Pokladieme nakrájaným maslom a zvoľna si hodinu pečieme. Jablká môžete podľa chuti okoreniť.