Svratecký guláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 145490x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
kečup | |
dle chuti | pálivá paprika |
soľ | |
korenie | |
1/2 ks | masox |
750 g | hovädzie mäso (môže byť aj bravčové) |
majorana | |
dle chuti | sladká paprika |
worcesterová omáčka | |
2 - 3 ks | veľká cibuľa |
1 - 2 lyžíc | kremžská horčica |
Postup prípravy receptu
Cibuľu nakrájame na kolieska, opražíme na masti. Potom pridáme mäso nakrájané na rezance a osmažíme.
Potom pridáme trochu vody, sladkú a pálivú papriku podľa chuti, cesnak, rasca, majoránku, masox a kremžskou horčicu a dusíme, kým nie je mäso mäkké.
Nakoniec pridáme soľ, kečup a worcesterskú omáčku - všetko podľa chuti. Najlepšia prílohou k tomuto výbornému guláši sú malé zemiakových placiek. Prajem dobrú chuť.