Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 2534x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | suché sérami |
1 štipka | čerstvý zázvor |
1 lyžička | horcica |
2 snítky | čerstvá bazalka |
170 g | šampiňóny |
450 g | cestoviny rigatoni |
2 lyžice | olivový olej |
75 g | maslo |
150 ml | smotana na šľahanie |
450 g | sviečková |
podľa chuti: | |
korenie | |
podľa potreby: | |
soľ | |
príloha: | |
4 ks | toast |
Postup prípravy receptu
Na panvici rozohrejeme maslo a opekáme na ňom na miernom ohni asi 6 minút rezančeky mäsa. Mäso prenesieme do zapekacej misky a udržujeme teplé. Do šťavy na panvici vložíme nakrájané šampiňóny a opekáme je 2-3 minúty. Ochutíme horčicou, zázvorom, soľou a korením. Po 2 minútach šampiňóny podlejeme sérami a smotanou. Omáčku 3 minúty povaríme a potom jej prelejeme mäso. Mäso so šampiňónmi a smotanou zapekáme 10 minút v [vrúble predhriatej na 190 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4). Vo veľkom hrnci privedieme k väzu mierne osolenú vodu s olivovým olejom a 10 minút v nej povaríme rigatoni (silné ryhované trubičky) a vetvičku bazalky. Cestoviny scedíme a po odkvapkaní premiešame s maslom. Upravíme na taniere a ozdobíme zostávajúce bazalkou. K cestovinám pridáme mäso so šampiňónmi, ale nepromícháváme. Hotový pokrm obložíme opečenými toasty. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART