Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 1814x
Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke

Rigatoni a skvelé rezančeky zo sviečkovice preliate šampiňónovou omáčkou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke
recept Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 lyžice suché sérami
1 štipka čerstvý zázvor
1 lyžička horcica
2 snítky čerstvá bazalka
170 g šampiňóny
450 g cestoviny rigatoni
2 lyžice olivový olej
75 g maslo
150 ml smotana na šľahanie
450 g sviečková

podľa chuti:

korenie

podľa potreby:

soľ

príloha:

4 ks toast

Postup prípravy receptu

Na panvici rozohrejeme maslo a opekáme na ňom na miernom ohni asi 6 minút rezančeky mäsa. Mäso prenesieme do zapekacej misky a udržujeme teplé. Do šťavy na panvici vložíme nakrájané šampiňóny a opekáme je 2-3 minúty. Ochutíme horčicou, zázvorom, soľou a korením. Po 2 minútach šampiňóny podlejeme sérami a smotanou. Omáčku 3 minúty povaríme a potom jej prelejeme mäso. Mäso so šampiňónmi a smotanou zapekáme 10 minút v [vrúble predhriatej na 190 ° C (u plynové rúry stupeň 3-4). Vo veľkom hrnci privedieme k väzu mierne osolenú vodu s olivovým olejom a 10 minút v nej povaríme rigatoni (silné ryhované trubičky) a vetvičku bazalky. Cestoviny scedíme a po odkvapkaní premiešame s maslom. Upravíme na taniere a ozdobíme zostávajúce bazalkou. K cestovinám pridáme mäso so šampiňónmi, ale nepromícháváme. Hotový pokrm obložíme opečenými toasty. Zdroj: Špalíček receptov Cestoviny Vydavateľstvo SLOVART

Komentáre k receptu Sviečkové rezančeky v šampiňónovej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty